Kotlety rybne z mieloną wołowiną

Przepis dnia 2012-10-03
Kotlety rybne z mieloną wołowiną
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Łatwe Smaczne Sycące

Składniki

  • filety rybne ( u mnie dorsz ), 30 dag
  • mielona wołowina, 30 dag
  • duże jajko, 1 szt
  • Bułka tarta, 0,5 szklanki
  • mąka, 10 dag
  • Natka pietruszki, 1 pęczek
  • sól ziołowa, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Ryby myjemy , oczyszczamy z ości. Gotujemy ok. 5 minut. Rozdrabniamy widelcem.

  2. Mięso mielone mieszamy z rybą.Dodajemy jajko , bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.

  3. Wyrabiamy na masę.( Jeśli masa nie chce się kleić dodajemy bułkę tartą ).

  4. Formujemy niewielkie , płaskie kotleciki. Obtaczamy w mące. Smażymy kilka minut z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (5)

alutka50 03 października 2012
Ryba i wołowina? niefortunne połączenie,okropność
iwona_s 03 października 2012
straszne...
Ewa-gotujePl 05 października 2012
Ciekawa propozycja warta spróbowania :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filety rybne ( u mnie dorsz ), 30 dag
  • mielona wołowina, 30 dag
  • duże jajko, 1 szt
  • Bułka tarta, 0,5 szklanki
  • mąka, 10 dag
  • Natka pietruszki, 1 pęczek
  • sól ziołowa, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
Składniki