Kotlety rybne z kiełkami

Kotlety rybne z kiełkami
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kamila19851
Inne wydanie ryby. Zamiast smażonej w panierce ryby proponuję upieczone, zdrowe kotleciki

Składniki

  • mrożone filety z mintaja (oczywiście rozmrożone), 1kg
  • czosnek, 5 ząbków
  • cebula, 1 duża główka
  • jajka, 2 sztuki
  • sok z 2-óch cytryn, 2
  • otręby pszenne (jeśli dalej będzie zbyt luźne, można dodać więcej), 100-150g
  • kiełki z brokułów, 2 pęczki
  • sól, pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. Filety wraz z czosnkiem i cebulą mielimy. Ja to robię blenderem, bo maszynki nie mam. Jednak bardziej polecam maszynkę do mielenia mięs.

  2. Zmieloną rybę przekładamy do miski. Dodajemy jajka, sok z cytryn, otręby, posiekane kiełki. Doprawiamy solą i pieprzem.

  3. Formujemy kotleciki i układamy na blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st.C ok. 30-40 minut.

Komentarze do przepisu (4)

ik-a 29 sierpnia 2012
Skuszę się;-) Do ulubionych.
tubrzoza 29 sierpnia 2012
Nigdzie nie widziałam kiełków z brokułów, gdzie je można kupić?
kamila19851 30 sierpnia 2012
kiełki z brokułów kupowałam w Tesco
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mrożone filety z mintaja (oczywiście rozmrożone), 1kg
  • czosnek, 5 ząbków
  • cebula, 1 duża główka
  • jajka, 2 sztuki
  • sok z 2-óch cytryn, 2
  • otręby pszenne (jeśli dalej będzie zbyt luźne, można dodać więcej), 100-150g
  • kiełki z brokułów, 2 pęczki
  • sól, pieprz, do smaku
Składniki