Kotlety rybne z brokułem i czosnkiem

Kotlety rybne z brokułem i czosnkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Delikatne o zrównoważonym smaku!

Składniki

  • Filety rybne 2szt
  • Brokuł okolo 200g
  • kasza ugotowana, jaglana/ wiejska/ kuskus
  • czosnek wyciśnięty 2 zabki
  • Jajo kurze
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Inspirowana niedawnym przepisem polalg:
    https://smaker.pl/przepis-rybno-brokulowe-kotleciki,158133,polalg.html

    zrobiłam podobne ale nie byłabym sobą gdybym czegoś od siebie nie dodała:

    Zmieliłam filety, podgotowanego brokuła rozgniotłam widelcem, dodałam około 100 g już ugotowanej kaszy i przeciśnięty czosnek. A teraz już standardowo:
    jajo do masy, trochę bułki tartej, sól i pieprz do smaku.

  2. Jeśli zostawi się masę na pół godziny w lodówce, lepiej się zestali.
    Teraz wystarczy kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć.

    W kotletach czuje się delikatny smak ryby, brokuł nadaje im lekkości a czosnek podbija wszystkie te smaki.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (20)

GREGORHSPEED 09 lutego 2018
Przesmaczne połączenie <3
Dolcevita-in-my-kitchen 09 lutego 2018
Piekne i jakie rowniutkie. Duza porcja, starczy dla nas wszystkich :-)))
Maudie 10 lutego 2018
Jakie apetyczne!!!!:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Filety rybne 2szt
  • Brokuł okolo 200g
  • kasza ugotowana, jaglana/ wiejska/ kuskus
  • czosnek wyciśnięty 2 zabki
  • Jajo kurze
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
Składniki