Kotlety rybne w zalewie octowej

Kotlety rybne w zalewie octowej
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Cardamom
Kółeczka, czyli kotlety w zalewie octowej z cebulką

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagotować osoloną wodę, dodać pieprz, ziele i liście laurowe. Cebulę pokroić w paski, zagotować do lekkiego zmięknięcia.

  2. Z cukru zrobić karmel, dodać do zalewy razem z octem. Odstawić do ostygnięcia.

  3. Rybę z 1 cebulą zmielić na gładką masę, odcisnąć nadmiar wody.

  4. Dodać jajko, bułkę i przyprawy. Uformować kotlety i usmażyć.

  5. Gotowe kotlety układać warstwowo, zalać zalewą i odstawić na minimum 12 godzin, aby się przegryzły.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 05 marca 2014
świetny sposób podania ryby, duży "kciuk"
Składniki
Składniki