Kotlety rybne

Kotlety rybne
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: palooka
Bardzo dużo jest przepisów na kotlety rybne. Jednak stwierdziłam że sie podzielę tym przepisem ze względu na dodatkowy składnik mięsny w daniu rybnym:). Polecam są po prostu pyszne.

Składniki

  • filety z pstrąga ( może być także inna ryba), 4 szt
  • boczek wędzony lub słoninka, kawałek
  • cebula, 1
  • bułka czerstwa, 1
  • jajko
  • przyprawa do ryb, sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. filety mielimy oraz boczek przez maszynkę. Cebulę także mielimy( można pokroić). Dodajemy namoczoną w wodzie czerstwą bułkę, jajko, wszystkie przyprawy do smaku i mieszamy. Masa musi być gęsta. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor. SAmacznego!!

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 18 marca 2011
wszystko fajnie ale zkręcona cebula przez maszynke absolutnie nie kotlety są wówczas gorzkowate
olcia35 18 marca 2011
bardzo fajne:) będę musiała wypróbować:)
palooka 18 marca 2011
Napisałam że można pokroić.. Ja mielę ze względu na dzieci. Zresztą dla mnie kotlety nie są gorzkie. Każdy... Czytaj całość »
Napisałam że można pokroić.. Ja mielę ze względu na dzieci. Zresztą dla mnie kotlety nie są gorzkie. Każdy może mieć własne zdanie, co jednym pasuje to innym może nie pasować:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filety z pstrąga ( może być także inna ryba), 4 szt
  • boczek wędzony lub słoninka, kawałek
  • cebula, 1
  • bułka czerstwa, 1
  • jajko
  • przyprawa do ryb, sól, pieprz, zioła prowansalskie
Składniki