Kotlety rybne

Przepis dnia 2009-03-02
Kotlety rybne
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Postne ale pyszne

Składniki

  • filety rybne (najlepiej z suma), 0,5 kg
  • bułka czerstwa namoczona w mleku, 1
  • żółtko, 1
  • masło, 1 dkg
  • sól, pieprz
  • jajo, 1
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Rybę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać odciśniętą bułkę, żółtko, masło, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.

  2. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką, najlepiej z kiszonej kapusty. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 09 lutego 2018
wiem ze to dawny przepis, ale mam male pytanie jako neofita, czy jak przepuszczasz rybe przez maszynke to drobne... Czytaj całość »
wiem ze to dawny przepis, ale mam male pytanie jako neofita, czy jak przepuszczasz rybe przez maszynke to drobne osci zostaja na sitku? wiem ze sum ich prawie nie ma ale nurtuje mnie ten temat, pozdrawiam :)
Składniki
  • filety rybne (najlepiej z suma), 0,5 kg
  • bułka czerstwa namoczona w mleku, 1
  • żółtko, 1
  • masło, 1 dkg
  • sól, pieprz
  • jajo, 1
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki