kotlety rybne

kotlety rybne
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
pierwszy raz robiłam ale nie ostatni :)

Składniki

  • 1 kg filetów z mintaja (lub inne filety)
  • bułka do namoczenia
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, przyprawa do ryb
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki posiekanego kopru

Przygotowanie

  1. Jeżeli mamy mrożone filety to rozmrozić. Rybę drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć dodać do ryby. Rybę z bułka wymieszać dodać jajka, przyprawy, koper, dokładnie wyrobić. Formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Komentarze do przepisu (5)

taura 14 kwietnia 2013
robię podobne i polecam, bo są pyszne i zdrowe! :)
Konto usunięte 17 kwietnia 2013
Uwielbiam kotlety rybne.
Zobacz też moje
http://inews.com.pl/WordPress3/kotlety-rybne
Konto usunięte 19 kwietnia 2013
Ja do tej pory nie robiłam w ten sposób ryby fajny sposób na obiad dla dzieci:-))Super
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg filetów z mintaja (lub inne filety)
  • bułka do namoczenia
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, przyprawa do ryb
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki posiekanego kopru
Składniki