Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety Pożarskiego"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14172
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 134
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14172
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 134
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso opłucz, osusz, oddziel od kości. Bułkę zamocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z mięsem w maszynce do mielenia mięsa. Wyłóż do miski. Dwa żółtka oddziel od białek, białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli. Do mięsa dodaj dwa żółtka, koperek, ubite białka, sól i pieprz. Wymieszaj.
Na talerz wysyp mąkę, na drugim rozbij jajko, dodaj do niego łyżkę wody i tartą bułkę, dokładnie wymieszaj. Nabieraj łyżką masę, z pomocą drugiej łyżki formuj kotlety, obtaczaj w mące i jajku, kładź na rozgrzanym maśle.
Smaż z obu stron po 10 minut, podawaj z ma słem czosnkowym.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień