Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • 3 łyżki masła
  • sól ,pieprz
  • bułka tarta
  • margaryna i olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso wraz z namoczoną w mleku bułką tartą (lekko wyciśniętą) ,zmieliłem. Dodałem dwa żółtka ,rozpuszczone masło ,sól i pieprz. Dokładnie wyrobiłem. Białko z jednego jajka ubiłem na sztywną pianę i delikatnie wyrobiłem z masą mięsną. Uformowałem kotlety ,panierowałem w bułce tartej i usmażyłem na margarynie wymieszanej z olejem. Później lekko dopiekłem w piekarniku (180 stopni C przez 10 min.).

Komentarze do przepisu (13)

Ewaaa 31 stycznia 2014
obiad pierwsza klasa, pyszność !
Konto usunięte 01 lutego 2014
:)
babciaaneczka 01 lutego 2014
Wspaniałe prawdziwe pożarskie kotlety.Wiele osób popełnia błąd dodając cebulę. Ja zamiast
margaryny... Czytaj całość »
Wspaniałe prawdziwe pożarskie kotlety.Wiele osób popełnia błąd dodając cebulę. Ja zamiast
margaryny dałabym do smażenia masło klarowane.
Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g filetów z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • 3 łyżki masła
  • sól ,pieprz
  • bułka tarta
  • margaryna i olej do smażenia
Składniki