Kotlety po góralsku

Kotlety po góralsku
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: BEATA1978
Kotlety wieprzowe sauté, z dodatkiem sera żółtego. Mam nadzieję, że Górale się na mnie nie obrażą czytając ten przepis.

Składniki

  • kotlety wieprzowe b/k 6 szt
  • ser żółty 6 plasterków
  • pomidor 6 plasterków
  • sól, pieprz
  • smalec do smażenia 1/2 kostki

Przygotowanie

  1. Kotlety oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gdy mięso jest ładnie zrumienione (upieczone) z jednej strony, odwracamy każdy kawałek i wówczas na wierzch nakładamy ser żółty i plasterki pomidora. Dopiekamy kotlety z drugiej strony. Podajemy np. z frytkami i suróweczką.

  2. Smacznego.

Komentarze do przepisu (10)

GREGORHSPEED 26 kwietnia 2014
Soczyste ...mmm!
ziembulka 26 kwietnia 2014
E myślę że nie przynajmniej mnie to nie uraziło :) smacznie to wygląda:)
Konto usunięte 27 kwietnia 2014
już wiem jak dzisiaj zrobię kotlety,właśnie odmrażam schab:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kotlety wieprzowe b/k 6 szt
  • ser żółty 6 plasterków
  • pomidor 6 plasterków
  • sól, pieprz
  • smalec do smażenia 1/2 kostki
Składniki