Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety pieczarkowe z jajkami to pyszne wydanie kotletów bezmięsnych. Pamiętam jak początkowo niezbyt ufnie podchodziłam by je zrobić. Po pierwszym kęsie zakochałam się jednak w ich smaku! Polecam by do tego rodzaju kotletów wybierać świeże pieczarki bez czarnego spodu kapeluszy. Najlepiej jak są młode i jędrne. Z tych ilości składników wyszło mi 4 większe kotlety. Można je odgrzewać na drugi dzień i pozostają wciąż soczyste! Zachęcam do ich zrobienia.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Składniki
Pieczarki umyłam i starłam na tarce o dużych oczkach. Cebulkę pokroiłam w drobną kostkę. Na patelni roztopiłam masło i podsmażyłam pieczarki i cebulę. Smażyłam do momentu aż cebulka się zeszkli a z pieczarek odparuje płyn. Wyłączyłam ogień i ostudziłam. Przełożyłam ostudzone pieczarki do miski i odcisnęłam lekko z płynu jaki w nich pozostał. Dodałam kaszę manną, bułkę tartą i posiekane drobno ugotowane jajka. Wbiłam również surowe jajko. Natkę z pietruszki drobno posiekałam i dodałam do masy. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzami. Wyrobiłam masę. Odstawiłam na ok. 20 minut by masa zgęstniała. Po tym czasie formowałam kotlety i obtaczałam je w bułce tartej. Smażyłam na rozgrzanym oleju na ciemno złoty kolor.