Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety Twardowskiego ze schabu – to propozycja na obiad w postaci soczystych kotletów z nadzieniem.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Ser żółty ścieramy na tarce o średnich oczkach i mieszamy z miękkim masłem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Powstały farsz dzielimy na 3 części.
Rozbite kotlety przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem, bazylią i oregano. Na każdym kotlecie umieszczamy porcję farszu.
Mięso z farszem składamy na pół, zbijamy tłuczkiem brzegi, następnie obracamy i z drugiej strony również zbijamy brzegi.
Każdy tak uformowany kotlet zwijamy i formujemy w dłoniach roladki.
Kotlety obtaczamy kolejno: w mące, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
Podsmażamy na oleju z każdej strony na złoty kolor, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 15 minut. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.