Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię pieczone kotlety, są mniej tłuste od tych smażonych, zachęcam do wypróbowania tego przepisu, z dodatkiem pieczarek i sosu są naprawdę pyszne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
1. posiekać cebulę, poddusić na oleju, dodać posiekane drobno pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawic solą i pieprzem, 2. do mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, 2 łyzki tartej bułki, doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, 3. wymieszać 2 jajka, po 2 łyżki majonezu, śmietany i tartego, żółtego sera, doprawić solą i pieprzem, 4. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać okrągłe kotlety, w każdym zrobić w środku zagłębienie, nałożyć pieczarki, zalać sosem z jajek i śmietany, wstawic do piekarnika, piec ok 20 min w 180 st, smacznego