Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie,łatwe w przyrządzaniu i bardzo zdrowe i smaczne
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Wątrobę zmielić na grubym sitku,dodać płatki zbożowe,drobno posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,surowe jajo,mąkę ziemniaczaną i wyrobić na jednolitą masę.Nie solić-można doprawić pieprzem do smaku.Na rozgrzanym oleju formować placuszki o średnicy ok.5cm i grubości ok.1,5 cm i usmażyć na złoty kolor z obu stron.Usmażone placuszki przełożyć do głębszej patelni i zalać gorącą wodą do połowy ich wysokości.Dusić pod przykryciem ok 20 min.
Następnie dodać pomidory z puszki lub przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.Dodać śmietankę i doprawić do smaku pieprzem i solą.Sos pomidorowy ma być lekko gęsty. Podawać z tłuczonymi ziemniakami,makaronami lub ryżem ugotowanym na sypko.