Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka z odrobiną szaleństwa. Sól zastąpiłam słonymi krakersami i prażonym słonecznikiem. Odrobina musztardy podkręca smak.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso zmielić. W dużej misce wymieszać jajko z sosem sojowym, dodać zmielone mięso, pestki słonecznika i posiekaną szalotkę. Część krakersów rozgnieść w dłoni, dosypać do mięsa, część tylko połamać i też dodać, wymieszać. Doprawić musztardą, wyrobić.
Z mięsa formować kotlety, panierować w zmielonym siemieniu. Smażyć od 5 do 10 minut w zależności od wielkości kotletów.