Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety mielone z soją"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Marchewkę i seler obierz i ugotuj. Cebulę drobno posiekaj, sparz wrzątkiem na sitku i odsącz. Soję zmiksuj z dodatkiem ugotowanych warzyw. Dodaj mielone mięso, cebulę oraz 1 białko.
Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, keczupem, ziołami, solą i pieprzem. Masę starannie wymieszaj i wilgotnymi dłońmi uformuj kotlety. Spłaszcz je i obtocz w roztrzepanym białku i tartej bułce. Ułóż na wyłożonej pergaminem blasze i piecz w piekarniku w temp. 180 °C przez 25 minut.Źródło: Na żywo