Kotlety mielone z serkiem topionym

Kotlety mielone z serkiem topionym
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Mielone wcale nie muszą być nudne.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 serki śmietankowe Hochland (duże)
  • 1 szkl otrąb pszennych
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze do przepisu (14)

Konto usunięte 10 września 2015
Dzisiaj właśnie planowałam zrobić mielone i Twój przepis bardzo mi się przyda, na pewno są przepyszne :)
grazka950 10 września 2015
fajny pomysł dla mojego wnuka niejadka :)
izek 10 września 2015
Mega, mega, mega, mega apetyczne!! ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 serki śmietankowe Hochland (duże)
  • 1 szkl otrąb pszennych
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
Składniki