Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla mięsożerców :-) pyszne, tanie i proste do wykonania kotlety mielone z dodatkiem żółtego sera i pieczarek. Kotlety są dobre na ciepło i na zimno np. do kanapki. Nawet zwykłe mielone można urozmaicić, żeby były jeszcze pyszniejsze. Polecam spróbować :-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę drobno pokroić i usmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem masła, do lekkiego zrumienienia. Następnie przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni usmażyć drobno pokrojone pieczarki, do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajka, siekaną pietruszkę, musztardę, bułkę tartą, usmażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać ręką. Następnie nabrać trochę mięsa na rękę, rozpłaszczyć, dodać łyżkę pieczarek, trochę tartego sera i połączyć brzegi. Uformować okrągłe kotlety. Każdy obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO!!!