Kotlety mielone z ryby.

Kotlety mielone z ryby.
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Smaczne i proste w wykonaniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. filety z ryby rozmrozić i dobrze odcinąć z nich wodę

  2. rybe posiekac nożem (mozna zemleć),dodac namoczona i odcisniętą bułkę,jajko,sół i pieprz,a także bułke tarta i mąkę ziemniaczaną

  3. natkę pietruszki lub koperek posiekac i dodac do ryby

  4. cebulę pokroić w drobniutka kostkę i zeszklic na maśle i równiez dodac do ryby,całość dobrze wymieszać

  5. formowac owalne kotlety i smażyc na rozgrzanym oleju

  6. kotlety mozna podać z sosem pomidorowym,ja jednak najbardziej lubię takie prosto z patelni z ziemniakami i surówką z pora,jabłka i marchewki z dodatkiem joguru

Komentarze do przepisu (8)

madziak 17 lutego 2010
Uwielbiam rybę pod każdą postacią, przepis wypróbuję w najbliższy piątek ;) Pozdrawiam
giga197 17 lutego 2010
Napewno zrobie w piatek.Juz widac ze super smaczne.Pozdrawiam.A przepis dodany do ulubionuch.
giga197 17 lutego 2010
Napewno zrobie i to jak najszybciej.Dodany do ulubionych.Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki