Kotlety mielone z pomidorami

Kotlety mielone z pomidorami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Niesamowicie soczyste kotlety mielone.

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego z karkówki wieprzowej
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej (do mięsa)
  • 2 łyżki lubczyku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Dodajemy mięso, jajko, bułkę tartą oraz posiekany lubczyk. Wyrabiamy na jednolitą masę, do smaku doprawiając solą i pieprzem.
    Z masy formujmy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze do przepisu (5)

kulinarnagosia 30 maja 2019
Bardzo ciekawe kotleciki :)
pelen_brzuszek 30 maja 2019
przepięknie wygląda :)
slodkisentyment 31 maja 2019
I soczyście wygląda. Do schrupania :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g mięsa mielonego z karkówki wieprzowej
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej (do mięsa)
  • 2 łyżki lubczyku
  • sól, pieprz
Składniki