Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są chudsze i zdrowsze, a smakują lepiej jak tradycyjne.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 865
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 33
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 67
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 60
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 865
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 33
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 67
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 60
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, startą marchew, wodę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać.
Uformować z masy okrągłe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym położyć odrobinę masła.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze przez około 30 minut, aż do zrumienienia. SMACZNEGO!