Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone a w nich same niespodzianki, odkryj przepis i przekonaj się. Kotlety idealne na niedzielny obiad lub jako danie na różne uroczystości.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1801
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1801
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Składniki
1. Papryki myję, usuwam nasiona, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję delikatnie olejem i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, usuwam skórkę, drobno kroję. Żurawinę zalewam gorącą wodą, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie odlewam wodę z żurawiny.
2. Do miski przekładam mięso, dodaję żurawinę, upieczoną paprykę, pokrojone drobno pieczarki, wbijam jajko, wlewam śmietanę, wsypuję bułkę tartą, paprykę ostrą oraz sól. 3. Następnie wyrabiam masę mięsną, formuję kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 2. Do naczynia wlewam bulion, sos sojowy, dodaję musztardę, wsypuję sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i stopniowo wlewam do cebuli. Na koniec sos zagęszczam mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilość wody. Sos chwilkę gotuję.
3. Sos łączę z upieczonymi kotletami. 4. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 5. Smacznego.