Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy się Wam znudziły tradycyjne kotlety mielone, proponuję przygotować aromatyczne kotlety wieprzowe z dodatkiem pieczarek. Możemy przygotować na różne uroczystości lub rodzinny obiad.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewam śmietanę. Cebulę jedną obieram drobno kroję i dodaję do mięsa. Pieczarki myję, ogonki kroję drobno, dodaję do mięsa. Wyrabiam masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układam w naczyniu.
2. Obieram drugą cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki kapelusze pieczarek, smażę około pięciu minut mieszając łyżką. Po tym czasie doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Usmażone grzyby układam koło kotletów.
4. Gotowe. 5. Smacznego.