Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: asia67
pewne urozmaicenie dla lubianych chyba przez wszystkich kotletów mielonych

Składniki

  • mięso mielone z szynki ok 60-70 dag
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 duża
  • pieczarki ok 50 dag
  • olej
  • bułka kawałek
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, sos sojowy, pieprz ziołowy
  • ser topiony śmietankowy 1 łyzka

Przygotowanie

  1. 1. 1/2 cebuli drobniutko posiekać, poddusić na odrobinie oleju, dodać posiekane w drobna kostkę pieczarki, lekko posolić, udusić do miękkości, dodał serek topiony, aby farsz lepiej sie trzymał, wystudzić,
    2. mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułka, posiekaną drobniutko 1/2 cebuli, solą, pieprzem , pieprzem ziołowym i sosem sojowym,
    3. formować kotlety, na środek kłaść łyżeczkę pieczarek, zaklejać (zbyt dużo nie da się wżyć, bo potem trudno zaklejać, akurat w tym przekrojonym u mnie jest wyjątkowo mało),
    4. smażyć na rozgrzanym oleju,





    smacznego

Składniki
  • mięso mielone z szynki ok 60-70 dag
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 duża
  • pieczarki ok 50 dag
  • olej
  • bułka kawałek
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, sos sojowy, pieprz ziołowy
  • ser topiony śmietankowy 1 łyzka
Składniki