Kotlety mielone z morszczuka, ziemniaki z sałatką.

Kotlety mielone z morszczuka, ziemniaki z sałatką.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Rybne kotlety mielone zrobione z filetów morszczuka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, papryk i ogórka.

Składniki

  • filety z morszczuka 4 szt.
  • kurze jajko 1 szt.
  • bułka tarta 2 łyżki
  • cebula połowa średniej cebuli
  • natka pietruszki pęczek
  • koperek pęczek
  • Sól
  • Pieprz cytrynowy
  • Pieprz ziołowy
  • czosnek granulowany pół łyżeczki
  • ziemniaki 6 szt.
  • natka pietruszki i koper do posypania
  • sałatka warzywna 1 słoiczek

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone filety mielimy razem z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem. Do zmielonego fileta dodajemy bułkę tartą, pieprz cytrynowy, ziołowy, sól, czosnek i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby farsz dojrzał w smak. Po tym czasie formujemy z farszu kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.

  2. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką warzywną. Ziemniaki posypujemy drobno pokrojoną natką i koprem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

bryssska 28 stycznia 2019
Pysznie ;-D
fafiatko 28 stycznia 2019
Najsmaczniejsze!
babcitereskiciasta 28 stycznia 2019
Pyszny obiadek.:)
Składniki
  • filety z morszczuka 4 szt.
  • kurze jajko 1 szt.
  • bułka tarta 2 łyżki
  • cebula połowa średniej cebuli
  • natka pietruszki pęczek
  • koperek pęczek
  • Sól
  • Pieprz cytrynowy
  • Pieprz ziołowy
  • czosnek granulowany pół łyżeczki
  • ziemniaki 6 szt.
  • natka pietruszki i koper do posypania
  • sałatka warzywna 1 słoiczek
Składniki