Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z marchewką"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 83
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 83
Składniki
:
Kajzerkę namocz w mleku. Po około 15 minutach wyjmij ją z miseczki, odciśnij i rozdrobnij.
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj i posól.
Marchewki umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj cebulę i rozgniecioną bułkę. Przypraw całość solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę. Mięso podziel na porcje. Na każdej z nich ułóż marchewkę i dokładnie zlep, formując małe kotlety.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Ułóż na nim faszerowane mielone i smaż z obu stron na złoty kolor. Gdy będą gotowe, odciśnij je z nadmiaru tłuszczu.
Danie serwuj np. z ziemniakami i sałatą.Źródło: Telemax