Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z kokosem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Mięso mielone włóż do miski i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Dodaj kolendrę, kurkumę i imbir.
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę, dodaj do mięsa. Dodaj jajka, sól i dokładnie wymieszaj.
Przykryj miskę i odstaw na 15-20 minut, żeby mięso odpoczęło. Masę ponownie wymieszaj. Formuj z mięsa niewielkie kotleciki, spłaszczaj je i panieruj ze wszystkich stron w mące.
Na dużej patelni rozgrzej mocno olej. Smaż na nim kotleciki na złoty kolor z obydwu stron.
Po zdjęciu z patelni układaj na papierowym ręczniku, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj kotlety na gorąco z pieczonymi ziemniakami i ostro-słodką salsą, np. z papryki i cebuli.
Czas przygotowania: 50 minut 628 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień