Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kotlety to istna poezja. Czegóż chcieć więcej?!? I aromat, i smak, no i oczywiście "taniość". Dzięki kaszy robimy ich o wiele więcej, niż z samego mięsa mielonego. Przy tym kasza oprócz niepowtarzalnego smaku, daje nam coś więcej. Kotlety są soczyste, wprost rozpływają się w ustach...teraz sobie myślę, że chyba to "taniość" nie będzie, bo na bank na dwóch, trzech, czterech...no, nie można się im oprzeć!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy tylko chwilę, by oddał swój aromat. Mięso mielone mieszamy z kaszą, podsmażoną cebulą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.