Kotlety mielone z karpia

Kotlety mielone z karpia
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Przepis Karola Okrasy

Składniki

  • 500 g mięsa z karpia
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g suszonych żurawin
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego

Przygotowanie

  1. Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem.
    Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni.
    Podałem z sosem.

Komentarze do przepisu (9)

Docherro 18 lutego 2017
Super,mam karpia zamrożonego ,jutro zrobię:)
Futka 19 lutego 2017
Świetny, finezyjny i bardzo smakowity pomysł na kotlety :)
Ewaaa 19 lutego 2017
w takim wydaniu przekonałabym się do tej rybencji
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g mięsa z karpia
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g suszonych żurawin
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego
Składniki