Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z nieoczywistym dodatkiem, jakim jest kapusta kiszona. Wychodzą niezwykle soczyste, zdecydowanie bardziej wyraziste, sycące i smaczne. Świetnie komponują się z ziemniakami i lekką surówką. Do tego typu kotletów najlepiej wykorzystać mięso mielone z łopatki wieprzowej lub karkówki. W lżejszej wersji mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Składniki
Kapustę kiszoną przełóż do rondelka, zalej wodą i gotuj przez około 15 minut do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedź na sicie i dokładnie odciśnij z nadmiaru wody, następnie poszatkuj.
Poszatkowaną kapustę kiszoną przełóż do miski, dodaj mięso mielone, wbij jedno jajko, wsyp bułkę tartą i przyprawy. Składniki wymieszaj. z podanej masy formuj równej wielkości kotleciki.
Kotlety mielone z kapustą kiszoną smaż na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym na wolnym ogniu z dwóch stron, aż się zarumienią.