Kotlety mielone z kalafiorem

Kotlety mielone z kalafiorem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Tradycyjne kotlety mielone urozmaicone ugotowanym kalafiorem.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • pół małego kalafiora,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki bułki tartej +do obtaczania,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • Olej do smażenia.

Przygotowanie

  1. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy.
    Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
    Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
    Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.


    Smacznego ;)

Składniki
  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • pół małego kalafiora,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki bułki tartej +do obtaczania,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • Olej do smażenia.
Składniki