Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny staropolski przepis na kotlety mielone. Bez smażenia, bez dodatkowego tłuszczu. Sycący posiłek bogaty w białko.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 672
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 672
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 20 minut. Marchew i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa mielonego dodajemy namoczone płatki owsiane, starte warzywa, sprasowany czosnek, majeranek oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy aż składniki się połączą.
Z mięsnej masy formujemy gniazdka do których wbijamy po jednym jajku. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego