Kotlety mielone z gruszką

Kotlety mielone z gruszką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszne mielone w nowej wersji

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe - 15 dag
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Jajko kurze - 1 szt
  • Ser mozzarella - 7 dag
  • Gruszka - 1 szt.
  • Bułka tarta - 4 łyżki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Zioła prowansalskie - 1/3 łyżeczki
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa chilli - szczypta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso doprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubszych otworach, ścieramy również ser.

  2. Do mięsa dodajemy jajko ,paprykę, gruszkę, ser.

  3. Doprawiamy chilli, ziołami prowansalskimi, dodajemy 2 łyżki tartej bułki, dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w reszce tartej bułki.

  4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z obu stron.

  5. Podajemy z ziemniakami lub innym dodatkiem.

Składniki
  • Mięso mielone wieprzowe - 15 dag
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Jajko kurze - 1 szt
  • Ser mozzarella - 7 dag
  • Gruszka - 1 szt.
  • Bułka tarta - 4 łyżki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Zioła prowansalskie - 1/3 łyżeczki
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa chilli - szczypta
  • Olej do smażenia
Składniki