Kotlety mielone z groszkiem

Kotlety mielone z groszkiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczna i ciekawa propozycja na "przemycenie" groszku dla tych ,którzy nie za bardzo za nim przepadają.

Składniki

  • 300 g łopatki wieprzowej
  • 2 jajka
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki maggi
  • mała puszka groszku konserwowego
  • łyżeczka pieprzu
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka). Do mięsa wbijamy jajka ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,musztardę ,osączony z zalewy groszek ,maggi ,pieprz oraz bułkę tartą (masa ma być zwarta) .Wyrabiamy ręcznie dodając odrobinę przegotowanej wody. Z masy mięsnej formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce.

  2. Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu.

Komentarze do przepisu (3)

moniia 07 lutego 2015
Fajne to przemycenie groszku:)skuszę sie na pewno
Futka 07 lutego 2015
Znakomite i smaczne kotlety :)
BEATA1978 07 lutego 2015
Fajne są takie urozmaicone mielone, kiedyś robiłam z kukurydzą.
Składniki
  • 300 g łopatki wieprzowej
  • 2 jajka
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki maggi
  • mała puszka groszku konserwowego
  • łyżeczka pieprzu
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki