Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone z fasolkową wkładką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso włóż do miski, dodaj kajzerkę, cebulę i natkę, wbij jajko, przypraw do smaku solą i pieprzem, wyrób.
Fasolkę szparagową umyj, obetnij końcówki. Włóż do lekko osolonej wody, ugotuj. Odcedź, ostudź, przekrój na pół. Marchewki oczyść, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, pokrój w cienkie paski. Mokrą dłonią nabieraj porcje masy mięsnej, formując placuszki. Ułóż po kilka fasolek i paseczków marchewki, dokładnie zlep, formując owalne kotlety. Obtocz w bułce tartej.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, smaż 10-12 minut, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu. Kotle ty podaj z pozostałą jarzynką z wymieszanej fasolki szpara gowej i marchewki.Źródło: Chwila dla Ciebie