Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie „nadziewajki” powstały całkiem przypadkowo. Na dodatek brak bułki tartej wymusił na nas alternatywne myślenie. Wyszło bovsko <3
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Składniki
Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy, mieszamy ze sobą. Płatki kukurydziane przekładamy do mocnego woreczka, traktujemy tłuczkiem do mięsa. O mielonego mięsa wbijamy jajko i żółtko, wsypujemy 5 łyżek rozkruszonych płatków kukurydzianych, masę wyrabiamy, w razie potrzeby dosypujemy płatki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z farszu formujemy kotleciki, cienko rozwałkowujemy, kładziemy farsz na środek każdego, owijamy mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju.