Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety mielone z daktylami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 122
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 122
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Filet z kurczaka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
Do garnka wlej szklankę wody i zagotuj z kostką rosołową. W wywarze podgotuj kurczaka. Wystudź i rozdrobnij go w blenderze. Powstałą masę przełóż do miski.
Daktyle pokrój razem z cebulką i żurawiną. Dodaj do mięsa. Wbij jajka, wsyp 3 łyżki bułki tartej i przypraw do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj zgrabne kotleciki. Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanej oliwie. Podawaj z ulubioną surówką.
Agata Brzana z IwoniczaŹródło: Super TV