Kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim pieczone w piekarniku.

Kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim pieczone w piekarniku.
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Aromatyczne,chrupiące i bardzo smaczne...serdecznie polecam:)

Składniki

  • opatka wp.1,30kg
  • czosnek suszony łyżeczka
  • pęczek czosnku niedźwiedziego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • pieprz i sól do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić.
    Dodać jajka,bułkę tartą,czosnek suszony lub granulowany oraz drobno pokrojony czosnek niedźwiedzi.
    Masę mięsną doprawić do smaku solą i pieprzem,dobrze wyrobić.

  2. Formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec góra-dół do zrumienienia.
    Pod koniec można włączyć termoobieg na 5-10mi.

  3. Można zajadać na ciepło lub zimno.

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (22)

babcitereskiciasta 29 kwietnia 2019
Mocno aromatyczne.:)
Konto usunięte 30 kwietnia 2019
Ooo, fajne :).
Nevermore 30 kwietnia 2019
Super jedzonko :) Powiem Ci, że ostatnimi czasy znacznie częściej robimy takie kotlety w piekarniku, niż na... Czytaj całość »
Super jedzonko :) Powiem Ci, że ostatnimi czasy znacznie częściej robimy takie kotlety w piekarniku, niż na patelni. Zdecydowanie zdrowsze, a i smaczek rewelka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • opatka wp.1,30kg
  • czosnek suszony łyżeczka
  • pęczek czosnku niedźwiedziego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • pieprz i sól do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia
Składniki