Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z cukinią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Umyj cukinie i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Dodaj do mięsa z jajkiem i kajzerką. Dopraw solą i pieprzem. Posiekaną dymkę podsmaż na maśle, dodaj do masy. Mieszanie rączką i wytoczenie kulek zostaw dziecku. Potem razem oprószcie je bułką tartą. Usmaż kulki na złoto. Podawaj z ogórkami polanymi winegretem (łyżka soku z cytryny, łyżeczka miodu i 2 łyżki oliwy).
Czas przygotowania: 30 minut, 170 kcal, cena porcji: ok. 4 zł, dla 4 osób.Źródło: Olivia