Kotlety mielone z berlinką

Kotlety mielone z berlinką
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Kotlety mielone to tradycyjne danie jeszcze naszych babć, odpowiednio uformowane i usmażone mięso mielone z różnymi dodatkami, obtaczane bułką tartą i smażone. Proponuję inną wersję mielonych.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego
  • ½ szk. bułki tartej
  • Cebula
  • Papryka w proszku
  • Sól
  • Majeranek
  • Jajko
  • 1 opakowanie serka topionego w plastrach
  • Szczypiorek
  • ½ opakowania berlinek
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski.

  2. 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.

  3. 3. Dodajemy bułkę tartą.

  4. 4. Następnie przyprawiamy papryką oraz solą.

  5. 5. Wsypujemy majeranek.

  6. 6. Wbijamy jajko.

  7. 7. Wyrabiamy masę mięsną.

  8. 8. Z mięsa robimy duży kotlet, rozpłaszczamy.

  9. 9. Kładziemy kawałek sera.

  10. 10. Następnie berlinkę i szczypiorek.

  11. 11. Roladki zawijamy.

  12. 12. Obtaczamy w bułce tartej.

  13. 13. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  14. 14. Kotlety gotowe.
    15. Smacznego.

Komentarze do przepisu (11)

Nevermore 06 listopada 2018
Uga buga ;)

Tego mi teraz trzeba :) Pyszne żarełko i aż mi ślinka leci na te kotleciki :)
MIODZIO :D
KulinarnaChwila 07 listopada 2018
hmmmmm........wróciłeś Żarłoku?
SlodkoSlodka83 07 listopada 2018
Super :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg mięsa mielonego
  • ½ szk. bułki tartej
  • Cebula
  • Papryka w proszku
  • Sól
  • Majeranek
  • Jajko
  • 1 opakowanie serka topionego w plastrach
  • Szczypiorek
  • ½ opakowania berlinek
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
Składniki