Kotlety mielone w panierce kukurydzianej

Kotlety mielone w panierce kukurydzianej
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Smaczne drobiowo-wieprzowe mielone kotlety w panierce kukurydzianej. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego drobiowego,
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki panierki kukurydzianej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • około szklanki panierki kukurydzianej do obtaczania,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, przyprawy, 2 łyżki panierki kukurydzianej i dokładnie mieszamy.
    Formujemy z mięsa kuleczki wielkości mandarynki i lekko spłaszczamy.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Kotleciki obtaczamy w panierce kukurydzianej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 03 października 2020
Pyszotka:)
Składniki
  • 500 g mięsa mielonego drobiowego,
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki panierki kukurydzianej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • około szklanki panierki kukurydzianej do obtaczania,
  • olej do smażenia.
Składniki