Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten przepis :)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20538
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10093
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 293
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20538
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10093
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 293
Składniki
Sos: Do głębokiego naczynia dodajemy puszkę mleka kokosowego, masło orzechowe i dwie łyżeczki przyprawy curry. Mieszamy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy dwa surowe jajka, pięć łyżek wiórków kokosowych, sprasowany czosnek, płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, pół łyżeczki imbiru w proszku, pół łyżeczki cynamonu i łyżeczkę wędzonej papryki. Wyrabiamy dłonią do połączenia składników.
Z mięsa formujemy duże okrągłe kotlety i układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i pieczemy bez przykrycia przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!