Kotlety mielone paprykowe z duszonymi pieczarkami i fasolką szparagową.

Kotlety mielone paprykowe z duszonymi pieczarkami i fasolką szparagową.
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Kotlety mielone paprykowe podane z duszonymi pieczarkami z cebulą i gotowaną fasolką szparagową. Jest to takie fit danie, bardzo smaczne.

Składniki

  • mielona łopatka wieprzowa 40 dag
  • papryka czerwona połowa
  • kurze jajko 1 szt.
  • bułka tarta 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej roślinny do smażenia
  • Duszone pieczarki z cebulą:
  • pieczarki 1 szt. duża
  • 1 cebula mała
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • śmietana 18% do zabielenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • woda przegotowana do podlania pieczarek
  • koperek do posypania

Przygotowanie

  1. Paprykę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mielonym mięsem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy jajko, tartą bułkę, startą cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na godzinę żeby przegryzły się przyprawy. Kroimy pieczarkę i cebulę w kostkę, smażymy na patelni z gorącym tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażące się pieczarki możemy podlać przegotowaną wodą i dusić pod przykryciem. Gdy grzyby będą miękkie dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, 3 łyżki śmietany i całość mieszamy. Fasolkę szparagową myjemy, podcinamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na gorącym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kotlety podajemy z pieczarkami posypanymi koperkiem i ugotowaną fasolką szparagową.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (4)

Dariusz-D 16 czerwca
Super te mielone , ja też lubię tylko z samej wieprzowiny:-)
Docherro 16 czerwca
Pyszne mielone:)
fafiatko 16 czerwca
Mielone ale z potrojna porcja warzyw, to lubie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mielona łopatka wieprzowa 40 dag
  • papryka czerwona połowa
  • kurze jajko 1 szt.
  • bułka tarta 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej roślinny do smażenia
  • Duszone pieczarki z cebulą:
  • pieczarki 1 szt. duża
  • 1 cebula mała
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • śmietana 18% do zabielenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • woda przegotowana do podlania pieczarek
  • koperek do posypania
Składniki