Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy kompromis pomiędzy klasycznymi zrazami a mielonymi. Doskonała propozycja na rodzinny obiad. Tak przygotowane kotlety świetnie komponują się z ziemniakami i lekką surówką
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 691
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1532
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 691
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1532
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i podsmażoną cebulę. Składniki wyrabiaj dłońmi.
Ogórki kiszone pokrój w słupki.
Mięso podziel na 5 równych części. Każdą z nich uformuj na kształt okrągłego placka. Rozsmaruj na nim odrobinę musztardy i ułóż pokrojone ogórki. Następnie uformuj kotlety na kształt zrazów.
Zrazy z mięsa mielonego obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym masłem krakowanym - na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.