Kotlety mielone faszerowane pieczarkami

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Mielone takie robiła moja babcia,zawsze mi smakowały.Teraz robię dla moich bliskich:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrane pieczarki drobno pokroić i udusić pod przykryciem z dodatkiem soli do smaku.

  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.Połowę dodać do mięsa,a połowę do uduszonych pieczarek,to samo z natką pietruszki.

  3. Mięso mieszamy z namoczoną wcześniej bułką suchą,jajkiem i przyprawami.Do mięsa dodajemy mniej soli(1/2 płaskiej łyżeczki),niż do zwykłych mielonych,gdyż pieczarki oddadzą sól podczas smażenia.

  4. Na dłoni rozpłaszczamy placek z mięsa na grubość 0,5 cm,na środek dajemy farsz pieczarkowy.Złożyć dłoń do środka i zlepić brzegi mielonego.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Można dodać do farszu garść startego sera żółtego.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 03 sierpnia 2012
Super ,też takie robię - pychotka.
Maudie 03 sierpnia 2012
Uwielbiam:)
rosse 03 sierpnia 2012
Dziękuję i pozdrawiam:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki