Kotlety mielone Babuni

Kotlety mielone Babuni
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Smaki dzieciństwa, to coś, co łączy ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3

Składniki

  • 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 1 łyżka ekologicznej przyprawy w płynie
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.
    Mięso wyrabiamy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, mlekiem, zagęszczamy bułką tartą (około 100 g). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
    Następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze do przepisu (8)

bryssska 05 lutego 2019
Babcine zawsze są najlepsze ;-D
Futka 05 lutego 2019
Najlepsze na świecie! <3
pelen_brzuszek 05 lutego 2019
Babuni to jest to :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 1 łyżka ekologicznej przyprawy w płynie
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Składniki