Kotlety mielone Babci Stefci

Kotlety mielone Babci Stefci
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Babcia Stefcia robi najlepsze kotlety, smakują wybornie.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone 60 dag
  • Pieczarki 20 dag
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Maggi do smaku
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajka 2 szt.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki, paprykę oczyści i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i pieczarki, przyprawić maggi, solą i pieprzem do smaku i podsmażyć, po czym ostudzić. Mięso wymieszać z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Na dłoni formować kotlety, spłaszczyć, w środek włożyć przygotowany farsz i zlepiać owalne kotlety. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor (na patelni kotlety lekko spłaszczyć widelcem. SMACZNEGO.

Składniki
  • Mięso wieprzowe mielone 60 dag
  • Pieczarki 20 dag
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Maggi do smaku
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajka 2 szt.
Składniki