Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadowy klasyk, kotlety mielone soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Według przepisu mojej mamy, zawsze najlepsze.....
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3477
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14761
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3477
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14761
Składniki
Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 15 minut, potem dobrze odcisnąć.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, odciśniętą kajzerkę, sól i pieprz. Cebulę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać do mięsa. Masę dobrze wyrobić (przez około 3-4 minuty), wlewając stopniowo 3-4 łyżki zimnej wody. Wilgotnymi dłońmi formować owalne kotlety, a następnie obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać smalec , kotlety smażyć na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.