Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybne menu na Kaszubach jest bardzo bogate. Jednak przyzwyczailiśmy się do myślenia o rybach, jako o postnym daniu. Na tapetę wzięliśmy pyszne połączenie ryby i boczku wieprzowego. Zapożyczone od Elżbiety Tomczyk-Miczka
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 132
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22745
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 5170
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 132
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22745
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 5170
Składniki
Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem. Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem (1:1).