Kotlety jajeczne z pieczarkami

Kotlety jajeczne z pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kotlety jajeczne z dodatkiem pieczarek mogą być alternatywą dla mięsnych dań.

Składniki

  • jajka - 11 szt.
  • pieczarki - 30 dag
  • cebula - 1 szt.
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • masło klarowane - 2 łyżki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 10 jajek gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem lub za pomocą blendera.

  2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle.

  3. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Dodajemy do cebuli i dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy solą i pieprzem.

  4. Rozdrobnione jajka łączymy z pieczarkami, dodajemy surowe jajko, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z masy niewielkie kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.

Składniki
  • jajka - 11 szt.
  • pieczarki - 30 dag
  • cebula - 1 szt.
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • masło klarowane - 2 łyżki
  • olej do smażenia
Składniki